Michael van Praag
Michael van Praag - © Pro Shots

Engeland en België steunen Van Praag bij UEFA-verkiezing

7 september 2016
Michael van Praag kan tijdens de voorzittersverkiezing bij UEFA rekenen op de stem van Engeland en België.

De Engelse bond FA maakte woensdag bekend de voorzitter van de KNVB te steunen. "We kennen Michael van Praag goed en hebben de afgelopen jaren nauw met hem samengewerkt, vooral in ons gezamenlijke streven naar hervormingen bij de FIFA'', zei vicevoorzitter David Gill van de FA.

"Michael is al jaren een erg gerespecteerde Europese voetballeider. Hij heeft de nodige ervaring, kennis en geloofwaardigheid om de UEFA met de nodige ethiek en dynamiek te leiden in deze tijden van snelle verandering in de voetbalwereld", vult de Belgische bondsvoorzitter François De Keersmaecker aan.

Van Praag neemt het tijdens de verkiezing op tegen Aleksander Ceferin, de voorzitter van de Sloveense bond. De Spanjaard Angel Maria Villar trok zich dinsdag terug. De preses van de Spaanse bond en langstzittende vicevoorzitter bij de UEFA kon op weinig steun rekenen vanuit Europa.

De 55 landen die bij de UEFA zijn aangesloten, kiezen volgende week woensdag in Athene een opvolger van de opgestapte Michel Platini. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd