De Duitse politie heeft woensdag een 21-jarige man uit Brandenburg opgepakt voor het meenemen van een stierenkop tijdens de bekerwedstrijd tussen Dynamo Dresden en RB Leipzig op 20 augustus.

De politie denkt dat er meer fans van de club uit Dresden betrokken zijn bij de onsmakelijke actie, laat een woordvoerder weten. De verdachte is opgespoord via camerabeelden.

Het is nog onduidelijk hoe het hem is gelukt om de schedel het stadion binnen te smokkelen. In de eerste helft werd het hoofd van de stier, de mascotte van de in Duitsland gehate ploeg uit Leipzig, voor vak K neergelegd. Indien schuldig wacht de verdachte een geldstraf.

Ook de Duitse voetbalbond DFB onderzoekt de affaire. Zo kan de club uit Dresden een geldstraf tegemoet zien. Ralf Minge, technisch directeur van de club uit de Tweede Bundesliga, heeft aangekondigd dat de club een voorbeeld wil stellen.

Het bekerduel tussen Dresden en Leipzig, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, eindigde in een 2-2 gelijkspel. De club uit de Tweede Bundesliga was vervolgens koelbloediger in de strafschoppenserie. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd