Salomon Kalou heeft zich woensdag weer op de training van Hertha BSC gemeld.

De aanvaller keerde dinsdag terug van een treurige reis naar zijn geboorteland Ivoorkust. In augustus verloor de 31-jarige international binnen tien dagen zijn vader en tante.

'Ode aan mijn vader'
Afgelopen zaterdag stond de oud-Feyenoorder echter gewoon aan de aftrap van de Africa Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Sierra Leone. De uitslag was niet bevredigend (1-1), maar Kalou hield veel positieve herinneringen over aan het duel.

"Het was een goede beslissing om toch te spelen", aldus de aanvaller tegen Kicker. Kalou was eigenlijk van plan om niet op het veld te verschijnen, maar trok de schoenen toch aan. "Het werd een mooie ode aan mijn vader. Veel medespelers kenden hem (Antoine, red.) of hebben zelf iemand recent verloren."

De internationals droegen een rouwband en er was een minuut stilte. "Ik ben zeer gelukkig dat zo velen aan mij gedacht hebben en me hebben ondersteund."

'Therapie'
Kalou, vorig seizoen met veertien goals topscorer bij Hertha, noemt de afgelopen weken 'een vorm van therapie voor mij'. Zijn trainer in Berlijn, Pal Dardai, is blij dat de Ivoriaan gespeeld heeft met zijn land. "Want zo kunnen we zijn return beter plannen."

Volgens de aanvaller zelf kan hij niet wachten op de komende speelronde in de Bundesliga. "Ik ben er klaar voor", zei hij met het oog op de uitwedstrijd bij FC Ingolstadt van aanstaande zaterdag.

Of dat ook voor Per Skjelbred geldt, is nog niet zeker. De Noorse middenvelder trainde woensdag nog individueel vanwege zijn bovenbeenblessure. De 29-jarige middenvelder wil donderdag weer met de groep meedoen bij Hertha. (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand