Ruud Gullit heeft het teleurstellende Oranje-hoofdstuk nog niet volledig afgesloten.

De voormalig topvoetballer was in beeld als assistent van bondscoach Danny Blind, maar trok zich terug uit woede over het handelen van technisch directeur Hans van Breukelen

"Van Breukelen zei: 'Je moet me vertrouwen'. Ik vroeg hem: 'Maar wat als jij ontslagen wordt, moet ik dan je opvolger vertrouwen?", haalt Gullit terug in gesprek met The Guardian.

"Bovendien belde Marco van Basten me twee dagen later om te vertellen dat hij voor de FIFA gaat werken. Daar had hij al met Van Breukelen over gesproken, maar die had mij daar niets over gezegd. En dan moet ik hem vertrouwen? Ik was woedend."

Erg wijs
"Waarom zou ik het nog doen? Voor die 75.000 euro per jaar? Ja, echt, 75.000 euro per jaar. Ik zei: hou maar. Dat was een wijze beslissing van mij. Maar ik was enorm teleurgesteld."

Rommeltje
"Op dit moment is het Nederlands voetbal een rommeltje", aldus Gullit. "'Dat doet mij pijn, want ik wil dat Nederland naar het WK gaat."

"Ik heb ze gezegd dat als ze me nog nodig hebben, ze maar terug moeten komen als alle problemen zijn opgelost. Op deze manier doe ik het niet." (FOX Sports)