Hamburger SV moet het zaterdag stellen zonder 'Abwehrchef' Johan Djourou.

De 29-jarige centrumverdediger liep dinsdag een spierblessure op in zijn dijbeen, tijdens het WK-kwalificatietreffen van Zwitserland met Portugal (2-0 zege).

"Het is zuur dat onze aanvoerder wegvalt, dit gooit onze plannen tot op zekere hoogte in de war", baalde trainer Bruno Labbadia op de persconferentie voor het duel van zaterdag.

Douglas Santos
Ook het meespelen van aanvaller Bobby Wood is onzeker, maar daar staat tegenover dat Douglas Santos voor het eerst inzetbaar is bij HSV.

De Braziliaanse aanwinst - Santos kwam deze zomer voor 7,5 miljoen euro over van Atlético Mineiro - kan spelen, maar Labbadia weet nog niet of hij daadwerkelijk een beroep op hem doet.

Olympische Spelen
"Hij heeft weinig vakantie gehad", verklaart de coach. Santos, een 22-jarige linksback, was deze zomer actief met Brazilië op de Olympische Spelen, waar hij het goud won met zijn ploeggenoten.

Hamburger SV begon het Bundesliga-seizoen twee weken geleden met een 1-1 tegen FC Ingolstadt 04. Bayer Leverkusen ging met 2-1 onderuit bij Borussia Mönchengladbach. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand