Zinedine Zidane
Zinedine Zidane - © Pro Shots

FIFA houdt transferverbod Real Madrid en Atlético in stand

8 september 2016
Real Madrid en Atlético mogen de komende twee transferperiodes definitief geen spelers aantrekken.

De FIFA hield het transferverbod van beide Madrileense topclubs in stand. Real en Atlético treden daarmee in het spoor van FC Barcelona, De Catalanen mochten in de twee transferwindows van 2015 geen spelers vastleggen.

Zowel Real Madrid als Atlético kreeg het verbod medio januari al opgelegd, maar ging in beroep tegen de straf, waardoor deze zomer nog 'gewoon' transfers gedaan konden worden. Dat beroep is door de Wereldvoetbalbond naar de prullenbak verwezen.

De uitspraak van FIFA's beroepscommissie betekent dat beide clubs pas in januari 2018 weer spelers kunnen registreren. 

Diep onrechtvaardig
Real Madrid gaat overigens nog wel in beroep bij het sporttribunaal CAS, meldde de club in een reactie op haar website. De Koninklijke noemt de straf in het statement 'diep onrechtvaardig en in strijd met de meest elementaire beginselen van het strafrecht'.

Ook Barcelona spande een beroepszaak aan bij het CAS, maar kreeg nul op rekest.

Minderjarige spelers
Zowel Real als PSV tegenstander Atletico is volgens de FIFA in de fout gegaan bij het registreren van minderjarige voetballers. In het geval van Real Madrid was Luca Zidane, zoon van hoofdtrainer Zinedine Zidane, opvallend genoeg één van de spelers die onreglementair werd vastgelegd.

Beide Spaanse grootmachten zijn tevens gestraft met een geldboete. Real Madrid moet een kleine 329 duizend euro betalen, in het geval van Atlético Madrid gaat het om 822 duizend euro. (FOX Sports)