Levi Garcia is blij met zijn goal
Levi Garcia is blij met zijn goal - © Pro Shots

AZ ondervindt weinig hinder van Willem II

10 september 2016
10 september 2016

AZ

-

Willem II

Eredivisie
AZ heeft in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Dundalk weinig problemen gekend met Willem II.

De bezoekers begonnen al met een slecht rapport aan het uitduel. AZ verloor slechts één van de 23 thuiswedstrijden tegen de Tilburgers in de Eredivisie. Dat was in mei 2001: 2-3.

John van den Brom verloor bovendien als trainer nog nooit een competitieduel van Willem II. Voorafgaand aan deze avond: vier keer winst, eenmaal gelijk.

Klutsbal
Maar de Tricolores wonnen de laatste uitwedstrijd, op bezoek bij Ajax, en konden voor het eerst sinds december 2003 twee Eredivisie-uitzeges op rij boeken. Tien van de laatste elf punten die Willem II behaalde, werden tenslotte in uitwedstrijden veroverd.

AZ werkte echter niet mee. De Alkmaarders kwamen al na negentien minuten op voorsprong. Alireza Jahanbakhsh schoot hard en hoog raak na een klutsbal, die de defensie van de Brabanders niet weg wist te krijgen.

Garcia
Willem II was niet van plan om de cijfers nog meer in het nadeel van de Tilburgers te laten gelden. Erik Falkenburg, dit seizoen toch al lekker op dreef, raakte tot afgrijzen van trainer Erwin van de Looi de paal en niet het net achter keeper Sergio Rochet.

In de tweede helft bleef het echt alleen spannend, omdat AZ weigerde door te drukken om de score op te voeren. Derhalve bleef een loerend Willem II hopen op een gelijkspel.

In de slotfase zette invaller Levi Garcia echter de bevrijdende 2-0 voor AZ op het bord, waardoor de mannen van Van den Brom toch zonder al te veel kracht verspild te hebben kunnen toeleven naar het Europa League-treffen met Dundalk van komende week. (FOX Sports)