PSV heeft tegen N.E.C. vertrouwen getankt richting het Champions League-duel met Atlético Madrid.

Bart Ramselaar stond voor het eerst in de basisopstelling bij de Eindhovenaren en dat vertrouwen betaalde hij meteen uit.

De 20-jarige middenvelder was na een hakbal van Luuk de Jong het eindstation van een mooie aanval en hij schoof de bal langs N.E.C.-keeper Joris Delle.

Binnen tien minuten was de klus al geklaard door de landskampioen. De Jong tekende voor zijn tweede assist van de avond. Gastón Pereiro schoot de bal na een strakke voorzet van de aanvoerder simpel binnen.

N.E.C. was rijp voor de slacht, want binnen 24 minuten stond het al 0-4 voor de bezoekers. Joshua Brenet kopte de bal in geheel vrijstaande positie raak, waarna ook De Jong zelf dit keer op het scorebord kwam.  

​Record
En zo was een evenaring van het record uit 1988, toen PSV twaalf opeenvolgende uitoverwinningen in de Eredivisie boekte, al binnen een half uur een zekerheid. Op 24 september kan in Rotterdam tegen Excelsior geschiedenis worden geschreven.

In de tweede helft lieten de mannen van trainer Phillip Cocu de teugels vieren, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg niet worden. De Eindhovenaren leken met hun hoofd ook al bij dinsdag te zitten, wanneer de confrontatie met Atlético Madrid op het programma staat. (FOX Sports) 

Reza wijst Heerenveen de weg

10 september 2016
Reza wijst Heerenveen de weg
sc Heerenveen heeft de tweede zege van het seizoen geboekt. De Friezen waren thuis met 3-1 te sterk voor FC Twente.