sc Heerenveen heeft de tweede zege van het seizoen geboekt. De Friezen waren thuis met 3-1 te sterk voor FC Twente.

Reza Ghoochannejhad maakte na ruim een halfuur het openingsdoelpunt. Stefano Marzo zette de bal vanaf rechts voor en de spits kopte hard raak. Niet veel later plaatste Sam Larsson bijna de 2-0 op het bord, maar hij knalde een vrije trap hard op de kruising.

Na de thee schoot Twente goed uit de startblokken. Een lob van nieuweling Mateusz Klich kon net worden gepakt door Erwin Mulder. Uit de daaropvolgende corner schoot Hidde ter Avest op de paal. De Tukkers bleven dreigend, maar wisten niet te scoren. 

Na een dik uur spelen wist Heerenveen wel weer het net te vinden. Na wederom een assist van Marzo schoot Larsson via de binnenkant van de paal raak: 2-0. Via nieuweling Bersant Celina wist Twente nog wel de aansluitingstreffer te produceren, maar in de buurt van een punt kwam de ploeg van trainer René Hake niet.

In de laatste minuut maakte Reza het feestje compleet voor de Friezen. Uit een voorzet van Larsson gleed de aanvaller de bal binnen: 3-1. Toen was Ter Avest al in de kleedkamer, hij kreeg vlak voor tijd nog een rode kaart. (FOX Sports)