Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, die werd opgesierd met een prachtige knuffelactie, met 3-1 gewonnen.

De Rotterdammers kunnen doorgaans prima cijfers overleggen over de ontmoetingen met ADO. Feyenoord had al 27 van de 42 keer in de Kuip van de Hagenaars gewonnen en speelde acht maal gelijk.

Maar uitgerekend vorig jaar ging het mis tegen de groen-gelen. Feyenoord verloor toen twee keer van de Hagenaars en scoorde zelfs niet in beide ontmoetingen.

Daarmee was de club uit de Hofstad de enige tegenstander waartegen de ploeg van Giovanni van Bronckhorst vorig seizoen het net niet wist te vinden.

Buitenspel
Al na zes minuten leek Feyenoord met die statistiek af te rekenen. Dirk Kuijt miste een doorkopbal, waardoor Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra beiden ontsnapten aan de buitenspelval. Wonder boven wonder wisten de twee aanvallers vlak voor de doellijn het leer niet in de goal te krijgen.

Maar nog in de eerste helft poetsten de Rotterdammers die grote misser weg. Eerst Dirk Kuijt (rebound) en vervolgens Nicolai Jørgensen gaven het krachtverschil tussen beide teams goed weer: 2-0.

De prachtpass van Toornstra op de Deen werd echter overschaduwd door het feit dat Jørgensen buitenspel stond bij zijn aanname. De goal had dus afgekeurd moeten worden.

Knuffels
Op dat moment had het publiek in de Kuip al volop genoten van een hartverwarmende supportersactie van de meegereisde ADO-fans.

Zij gooiden in de twaalfde minuut, in samenspraak met de supporters van Feyenoord, vanuit het uitvak knuffels naar beneden, waar kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis plaats hadden genomen. Een golf van applaus en kippenvel rolde door de Kuip.

United en PSV
De tweede helft hoefde van Feyenoord, ondanks de voorsprong, zeker niet schriftelijk worden afgedaan. De Rotterdammers staan voor een topweek, met Manchester United en PSV als tegenstanders, maar ze deden alles behalve rustaaagh aan.

De thuisploeg creëerde genoeg kansen, maar de bal ging er eerder aan de overkant in. Ludcinio Marengo mocht in twee instanties aanleggen voor doelman Brad Jones en faalde niet: 2-1.

Beste seizoenstart sinds 1970
ADO zette aan om de eigen fans, die dat eigenlijk vanwege de mooie fan-actie wel verdiende, een punt te bezorgen, maar dat zat er niet in. Karim El Ahmadi besliste het duel in de slotfase: 3-1.

Feyenoord beleeft hierdoor de beste seizoenstart sinds 1970. Ook toen waren de Rotterdammers foutloos na vijf wedstrijden, maar hadden ze een beter doelsaldo: zestien om dertien nu. (FOX Sports)

FC Groningen wint ook niet van Sparta

11 september 2016
FC Groningen wint ook niet van Sparta
FC Groningen moet nog wachten op de eerste zege van het seizoen. In het Noordlease Stadion speelde de ploeg van Ernest Faber gelijk tegen Sparta:...

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 5 13 14
2 PSV 5 13 11
3 FC Twente 6 12 5
4 Vitesse 6 11 1
5 AZ 5 10 9
6 FC Utrecht 6 10 3
7 Feyenoord 5 9 2
8 Willem II 6 9 -2
9 VVV-Venlo 6 9 -3
10 Heracles Almelo 6 8 -2
11 Sparta Rotterdam 6 8 -3
12 PEC Zwolle 6 7 -1
13 sc Heerenveen 6 6 -1
14 ADO Den Haag 6 6 -2
15 FC Groningen 5 4 -3
16 FC Emmen 6 3 -9
17 Fortuna Sittard 5 2 -6
18 RKC Waalwijk 6 1 -13