AZ is thuis ijzersterk in de Eredivisie. De Alkmaarders pakten dit kalenderjaar 28 punten in het eigen AFAS Stadion. Dat is meer dan elke andere ploeg uit de Eredivisie.

De thuiszege tegen Willem II (2-0) betekende de negende overwinning dit jaar. In 2016 verloor de ploeg slechts één keer op eigen veld. Alleen PSV (2-4) wist in april te winnen in Alkmaar. De landskampioen doet het overigens ook niet slecht in het eigen stadion.

In de elf thuiswedstrijden van dit jaar pakten de Eindhovenaren 26 punten in het Philips Stadion. PSV verloor net als AZ ook maar één keer, maar speelde ook twee keer gelijk. Ajax won (0-2) als enige ploeg dit jaar in Eindhoven. 

De Amsterdammers doen het beduidend minder in de eigen Arena. In twaalf Eredivisie-duels won Ajax slechts iets meer dan de helft van de thuiswedstrijden. De winst tegen Vitesse (1-0) betekende de zevende thuiszege.

Feyenoord
Feyenoord won in 2016 één thuisduel meer dan de grote rivaal uit Amsterdam, maar er werd ook drie keer verloren in de Kuip.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is echter een goede serie aan het neerzetten in Rotterdam. In april tegen Groningen (1-1) verspeelde Feyenoord voor het laatst een thuiswedstrijd in Rotterdam. (FOX Sports)