Quincy Promes
Quincy Promes - © Pro Shots

Quincy Promes: Robben is niet te vervangen

12 september 2016
Quincy Promes is een ster bij Spartak Moskou. De aanvaller wil bij Oranje net zo belangrijk worden als in Rusland.

In de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden stond hij in de basis in het Nederlands elftal, bij afwezigheid van Arjen Robben. De aanvaller van Bayern München kon door een blessure niet in actie komen.

"Robben is niet te vervangen", zegt Promes op de site van de FIFA. "Maar we hebben goede spelers om dat op te vangen. Memphis Depay, Luciano Narsingh, Steven Berghuis en ik."

WK 2018
Promes denkt dat Nederland zich kan plaatsen voor het WK in Rusland. "We hebben een talentvolle groep en er heerst een goede sfeer in het team." De sterspeler van Spartak Moskou wil zichzelf ook verder ontwikkelen.

"Voor mij is nu de tijd gekomen om voor het Nederlands elftal net zo belangrijk te worden als voor Spartak. Ik denk dat de fans dat ook verwachten."

"Ik ben op weg om een echte topspeler te worden, en dat is wat ik graag wil", zegt Promes tevreden. "Ik heb me in het Nederlands elftal geknokt en nu is het tijd om ook prijzen te winnen met Spartak."

Het WK in 2018 is een belangrijk doel voor Promes. "Dat zou heel cool zijn, want Rusland voelt voor mij toch een beetje als thuis." (FOX Sports)

Gerelateerd