Atlético Madrid is naar Eindhoven gekomen om tegen PSV een maximaal resultaat te halen, maar beseft zich ook dat de seizoenouverture nog niet geweldig was.

“We weten dat we deze wedstrijd moeten kunnen winnen maar werken nog hard aan ons vertrouwen omdat we de laatste wedstrijden niet al te goed gepresteerd hebben”, zei trainer Diego Simeone maandag over de eerste groepswedstrijd in de Champions League.

Atlético beleeft een matige start in de Spaanse competitie. De ploeg boekte afgelopen zaterdag pas de eerste overwinning en heeft na drie competitieduels al vier punten minder dan koploper Real Madrid.

Moeilijke wedstrijd
Simeone verwacht een moeilijke wedstrijd dinsdagavond in het Philips Stadion waar de sfeer volgens hem weer prima zal zijn. De Argentijnse oud-international waarschuwde nog maar eens voor de snelle counter van de tegenstander. “PSV kan een wedstrijd altijd beslissen. Het is van belang dat we geconcentreerd zijn.”

PSV en Atlético kwamen niet tot scoren in hun dubbele ontmoeting in de achtste finales van de Champions League afgelopen jaar die moest worden beslist door strafschoppen.

Volgens middenvelder Koke was het de schuld van Jeroen Zoet dat beide duels in 0-0 eindigden en hij gaf de PSV-keeper nog een mooi compliment. “We hadden wel kansen maar de doelman speelde een geweldige wedstrijd en dit jaar willen we dat verbeteren. We mogen er niet te makkelijk over denken en moeten vechten voor elk punt.” (ANP)