Michael van Praag
Michael van Praag - © Pro Shots

Underdog Van Praag: Spannend, maar ik heb er zin in

14 september 2016
Michael van Praag kijkt uit naar de verkiezingen die woensdag een nieuwe voorzitter van de UEFA opleveren.

“Het is spannend, maar ik heb er zin in”, zei de preses van de KNVB woensdagochtend met tientallen camera´s om zich heen, terwijl hij de grote zaal van het luxe Grand Resort Lagonissi Hotel in Athene betrad.

“Er moet echt veel veranderen bij de UEFA”, benadrukte Van Praag. “Ik heb in vijf weken door heel Europa gereisd en met afgevaardigden van meer dan veertig bonden gesproken. Ik hoop dat ik die veranderingen mag leiden.”

Ceferin favoriet
Van Praag weet dat hij niet als favoriet aan de verkiezingen begint. Zijn enige concurrent Alexander Ceferin uit Slovenië zou beduidend meer steun van de 55 lidstaten van de UEFA genieten. “Maar verkiezingen zijn verkiezingen, er kan van alles gebeuren.”

Ceferin zou kunnen rekenen op grote landen als Rusland, Frankrijk en Duitsland. Naast de KNVB hebben de bonden van België en Engeland zich eerder uitgesproken voor Van Praag. Dinsdag sprak ook IJsland zijn steun uit voor de Nederlander.

De stemming is het laatste agendapunt van het twaalfde buitengewone congres van de Europese voetbalbond, dat om 9.00 uur Nederlandse tijd begint. Er zijn slechts twee grote agendapunten, dus het kan woensdag al vrij snel bekend worden of de UEFA een Nederlandse voorzitter krijgt. (FOX Sports/ANP)