De komende thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Manchester United ligt onder het vergrootglas van de UEFA. Wat betekent dit precies?

De Rotterdammers zijn bang voor een straf die de club boven het hoofd hangt als supporters zich opnieuw misdragen rondom Europese wedstrijden. De UEFA zal Feyenoord dan straffen met twee Europese wedstrijden zonder publiek.

Welke maatregelen worden er buiten het stadion genomen?
Bij de Kuip zijn woensdag extra veiligheidsschermen geplaatst tussen het treinstation en het plein bij het stadion. Een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zegt dat de politie en de gemeente het evenement "zeer gedegen hebben voorbereid''.

1400 Britten
Volgens politie komen er ongeveer 1400 Britse fans naar de wedstrijd. Vlak bij het Centraal Station van Rotterdam is een fanzone voor de supporters van Manchester United ingericht, waar ze zich voor de wedstrijd kunnen vermaken. Het is voor hen vrij reizen naar het stadion van Feyenoord.

Na de wedstrijd gaan de fans van Manchester United direct via een speciale trein naar Amsterdam, waar een deel van hen verblijft. De Britten kunnen ook direct via Schiphol terug naar Manchester vliegen.

"We hebben rondom de wedstrijd vele mensen op de been'', zegt een woordvoerder van de politie in Rotterdam. "We zijn goed voorbereid. Alles is klaar voor de fans om er een feest van te maken. Zij zijn nu aan zet.''

Wat zijn de aanpassing de Kuip?
Voor de drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League zijn minder kaarten beschikbaar gesteld. De club laat de drie Europese duels ongeveer 30.000 fans toe, terwijl het stadion een capaciteit heeft van zo'n 50.000 plaatsen. Zo blijven alle vakken rond het veld leeg en zijn die bedekt met zwart kunststof. Ook wordt het speelveld voor een groot deel afgeschermd met netten.

Doodzonde
"Iedere speler wil in een volle en kolkende Kuip spelen'', zei aanvoerder Dirk Kuijt woensdag. "Maar als spelers begrijpen wij dat het bestuur genoodzaakt is om deze maatregelen te nemen. Het is doodzonde, iedereen baalt ervan. Maar het bestuur misschien nog wel het meeste. Ze moesten dit wel doen, dit is een consequentie van wat in het verleden is gebeurd.'' (FOX Sports/ANP)