Christian Pulisic is in de boeken beland bij Borussia Dortmund. De Amerikaan is de jongste speler aller tijden die de Borussen heeft vertegenwoordigd in de Champions League.

Zeventien jaar, elf maanden en 27 dagen had Pulisic er slechts opzitten toen hij woensdagavond aan de aftrap stond tegen Legia Warschau. De middenvelder, die sinds begin dit kalenderjaar deel uitmaakt van de hoofdmacht van Dortmund, stofte daarmee een decennia-oud record af.

Exact 21 jaar en één dag was Ibrahim Tanko de absolute benjamin van BVB. De Ghanese aanvaller, ooit de jongste speler aller tijden in de Bundesliga, was net iets ouder dan achttien toen hij in 1995 zijn opwachting maakte tegen Juventus.

Babayaro en De Jong
Pulisic is dus jong, maar lang niet zo jong als Celestine Babayaro was tijdens zijn debuut in de Champions League. De Nigeriaan, die ooit floreerde als back bij Chelsea, was pas zestien jaar, twee maanden en 25 dagen oud toen hij in 1994 in dienst van Anderlecht tegen Steaua Boekarest speelde.

De jongste Nederlander die ooit in de Champions League speelde is Nigel de Jong. Bijna twee maanden voordat hij officieel volwassen werd, debuteerde de oud-Ajacied in 2002 in de belangrijkste Europacup tegen Rosenborg. (FOX Sports)