Arjen Robben staat te trappelen om zijn rentree te maken bij Bayern München. De aanvaller zit zaterdag voor het eerst op de bank.

De Nederlandse vleugelspits heeft deze week weer volop meegedaan met de groepstraining en verlangt naar zijn eerste competitiewedstrijd in meer dan een half jaar.

"Het gaat goed op dit moment. Ik wil nu vooral weer in het ritme van de groepstraining komen", zegt de 32-jarige Robben vrijdag op de website van de Duitse recordkampioen.

Robben speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor Bayern op 5 maart tegen Borussia Dortmund. Een spierblessure dwong hem daarna tot enkele maanden rust en revalidatie.

Klap
Medio juli ging het meteen weer mis in zijn eerste optreden, een oefenwedstrijd tegen Lippstadt. "Dat was toen wel een klap'', bekende Robben. "Ik raakte toen wel even mijn motivatie, kracht en energie kwijt. Maar dat heb ik nu allemaal weer terug."

Wanneer Robben zijn comeback maakt, staat nog niet vast. "We bekijken het van dag tot dag", aldus Robben.

Zaterdag tegen FC Ingolstadt zit de aanvaller - net als Jérôme Boateng - dus in ieder geval op de bank. Philipp Lahm, David Alaba en Thomas Müller ontbreken wegens ziekte. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand