Ben Wijnstekers
Ben Wijnstekers - © Pro Shots

"Waarom kan Feyenoord geen kampioen worden?"

17 september 2016
De volle buit na vijf Eredivisiewedstrijden en een flinke stunt in de Europa League; Feyenoord drijft op een roze wolk naar Eindhoven, voor de kraker tegen PSV.

Ook bij clubiconen Ben Wijnstekers - tussen 1975 en 1988 goed voor 352 Eredivisieduels in Feyenoord 1 - en Gerard Meijer - sinds 1959 aan de club verbonden als verzorger en ambassadeur - is het vertrouwen groot in een goed resultaat en dito seizoen.

Wijnstekers: "We hebben vijf gespeeld, vijftien punten. Het is fantastisch om daarmee naar PSV te gaan. Dat geeft zo veel vertrouwen."

"PSV heeft geweldig veel kwaliteit", vervolgt Mister Feyenoord. "Dus het zal verdomd moeilijk worden. Maar als je er met vijftien punten op zak naartoe gaat, moet dat een stimulans geven."

PSV en Ajax
Volgens Wijnstekers en Meijer leeft het gevoel in De Kuip dat Feyenoord zich kan meten met de Eindhovenaren en Ajax.

Meijer: "We hebben een stabiel elftal, een redelijk grote groep. Waarom kunnen we geen kampioen worden? Alles kan. Ajax draait niet geweldig en PSV speelt ook wisselvallig. Dus de kans is voor alle drie even groot, denk ik."

Slechte reeks
Wijnstekers: "Vorig jaar begonnen we ook aardig, maar zakten we ver weg met die serie van zeven wedstrijden zonder zege."

"Dat had alles te maken de reserves", weet Wijnstekers. "Die moeten positief blijven maar dat gebeurde niet. Je kreeg groepjes die elkaar gek maakten. Dat is nu anders."

"Omgaan met reserve staan is het moeilijkste wat er is voor een sportman, met name voor jonge jongens", vult Meijer aan.

"Begeleiders en oudere spelers moeten daar met ze over praten, maar je hebt tegenwoordig nauwelijks oudere spelers meer in het elftal." 

Even sterk
Individueel is de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst in ieder geval even sterk als die van de concurrenten uit Eindhoven en Amsterdam. 

Wijnstekers: "Zeker wel. De bezetting is goed. In de spits heb je Michiel Kramer achter de hand, op het middenveld het je opties om anders te spelen. Een sterke bank, ja. Die positief blijft." Meijer: "Dat is het allerbelangrijkste."

Wijnstekers: "Dat is verleden jaar niet gebeurd, toen zijn er een paar jongens gaan zeuren na de winterstop. Dan krijg je onvrede. Dat zal nu beter moeten, anders is het gewoon over."

Steven Berghuis
Meijer: "Steven Berghuis vind ik een grote aanwinst voor ons. Dat ventje doet het hartstikke goed."

"Dat jongetje is aanvallend sterk, durft naar de achterlijn te gaan, maar heeft ook een hele goede trap in de benen. Hij kan van rechts openen naar links, er zijn er maar weinig die dat kunnen." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 9 23 23
2 PSV 9 23 20
3 AZ 9 20 15
4 Vitesse 9 20 5
5 Sparta Rotterdam 9 15 2
6 FC Utrecht 9 14 4
7 Heracles Almelo 9 14 -1
8 sc Heerenveen 9 13 3
9 Feyenoord 9 13 1
10 Willem II 9 13 -3
11 FC Twente 9 12 -1
12 FC Groningen 9 10 -2
13 VVV-Venlo 9 9 -10
14 PEC Zwolle 9 7 -8
15 FC Emmen 9 7 -8
16 ADO Den Haag 9 6 -8
17 Fortuna Sittard 9 6 -11
18 RKC Waalwijk 9 1 -21