Het gaat slecht met Frank de Boer bij Internazionale. De ploeg heeft na drie wedstrijden vier punten in de Serie A en scoorde pas drie keer.

De Nederlandse coach staat dan ook flink onder druk bij de eigen aanhang en ook de Italiaanse media hebben het op hem gemunt. Zondag wacht Juventus en er moet heel wat veranderen wil de ploeg van De Boer gaan stunten tegen de koploper.

Steun
De Boer voelt zich echter nog wel gesteund door de clubleiding van Inter. "Ik heb al eerder gezegd dat je niet alles kan veranderen in vier weken", zei hij op de persconferentie.

"Maar we werken echt heel hard om ons te verbeteren. We doen er alles aan om Inter terug te brengen waar het hoort. Ik heb er vertrouwen in dat dat lukt. Het is een proces, maar ik voel veel steun van de club."

De Boer werd tijdens de persconferentie gevraagd waarom een Inter-fan na het zien van de wedstrijden van eerder dit seizoen zondag optimistisch Stadio Giuseppe Meazza zal binnenstappen. "Omdat de supporters het geloof niet moeten verliezen." 

"Het is belangrijk om achter je club te blijven staan, zeker in moeilijke tijden. Met de steun van de supporters kunnen de spelers wat extra's geven en dat hebben we ook nodig tegen Juventus."

Gabriel Barbosa Almeida
Er lijkt echter al een aanpassing te komen in het elftal van de voormalige Ajax-coach. Gabriel Barbosa Almeida trainde zaterdag voor het eerst mee en De Boer wil de 20-jarige aanvaller er zondag maar wat graag bij hebben. 

De Braziliaanse topschutter heeft onlangs bewezen zijn mannetje te kunnen staan. Gabigol, zoals zijn bijnaam luidt, won in augustus met de nationale ploeg de olympische titel in Rio de Janeiro. Hij moet Inter aan de broodnodige punten helpen.

Barbosa kwam op de slotdag van de transferperiode over van Santos. (FOX Sports)