FC Twente ontpopt zich dit seizoen tot een keurige middenmoter. In de zesde speelronde schreef de ploeg uit Enschede tegen ADO Den Haag zijn derde zege van het seizoen bij: 4-1.

Het verschil met vorig seizoen is opmerkelijk: toen deed Twente er liefst zestien duels over, eer er drie keer was gewonnen. Die overwinning dankten de Tukkers zaterdag voor een groot deel aan de huurlingen van Manchester City.

Liefst drie, Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah, stonden er aan de aftrap. Met name Ünal eiste wederom een hoofdrol op. De Turkse spits, die er ook al drie maakte tegen FC Groningen, was ditmaal twee keer succesvol. Na dertien minuten jaste hij een vrije trap in het ADO-doel, twintig minuten later kopte hij een voorzet van Kamohelo Mokotjo tegen de touwen.

Vlak na rust was het wederom een City-huurling die ADO pijn deed. Celina tekende voor de 3-0, waardoor het duel zo goed als gespeeld was. In de slotfase redde Kevin Jansen – op fraaie wijze - de eer namens de bezoekers, maar het laatste woord was aan Twente.

Mokotjo
Het laatste doelpunt was, in tegenstelling tot de eerste drie, niet van Manchester-makelij. Mokotjo reageerde attent op een rebound, waardoor de fraaie score van Twente een feit was. ADO, dat zo geweldig aan de competitie begon, heeft nog een voorsprong van een punt op de tegenstander vandaag: de Haagse ploeg heeft tien punten, Twente staat nu op negen. (FOX Sports(