Sparta Rotterdam kende zondag weinig problemen met N.E.C.. Op het eigen Kasteel eindigde het duel tussen de twee middenmoters in een 2-0 zege.

De promovendus kon met vertrouwen uitkijken naar het treffen met de Nijmegenaren. De thuisploeg had met zeven punten uit vijf duels de beste Eredivisie-start sinds het seizoen 1988/1989. N.E.C. reisde af naar Rotterdam met twee punten minder op zak.

Sparta had vanaf de eerste minuten controle over de wedstrijd en drukte het overwicht na ruim een kwartier in een voorsprong uit. Thomas Verhaar liet Joris Delle kansloos met een strak en diagonaal schot, dat via de binnenkant van de paal ging.

Goaltjesdief
Het was het eerste doelpunt in de Eredivisie voor Verhaar, de goaltjesdief van het kampioenselftal in de Jupiler League van vorig seizoen.

Invaller André Fomitschow leek de bezoekers na een uur op gelijke hoogte te brengen, maar zijn vuurpijl ketste via de onderkant van de lat terug in het veld.

Zakaria El Azzouzi gooide de wedstrijd vervolgens tien minuten voor tijd in het slot. Loris Brogno vond de vogelvrije aanvaller in de zestien, waarna het een koud kunstje was om te scoren. (FOX Sports)