Wout Weghorst viert zijn openingstreffer tegen PEC Zwolle
Wout Weghorst viert zijn openingstreffer tegen PEC Zwolle - © Pro Shots

AZ pakt verdiende zege in Zwolle

18 september 2016
AZ heeft zondag op bezoek bij PEC Zwolle een verdiende overwinning geboekt. De Alkmaarders sloten een matig duel af met een 0-2 zege.

John van den Brom trad in Zwolle aan met een elftal dat, gedeeltelijk noodgedwongen, op drie plaatsen gewijzigd was. Ben Rienstra speelde voor Stijn Wuytens, die in het Europa League-duel met Dundalk een hersenschudding opliep.

Iliass Bel Hassani verving de niet geheel fitte Alireza Jahanbakhsh en de licht vermoeide Fred Friday moest plaatsmaken voor Wout Weghorst.

Lang gebeurde er nauwelijks iets in Zwolle. Beide ploegen slaagden er niet in kansen te scheppen. Pas na een half uur ontbrandde de strijd. 

Verdiende voorsprong
AZ kreeg via Derrick Luckassen de beste mogelijkheden. Kort voor rust viel het verdiende Alkmaarse openingsdoelpunt. Een afstandsschot van Ben Rienstra belandde via Joris van Overeem voor de voeten van Weghorst: 0-1. 

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Ron Vlaar bijna de marge. Die haalde uit na een knappe actie, maar zijn poeier kwam op de lat terecht.

Debutant
PEC Zwolle nam daarna het initatief over. Invaller Danny Holla was dicht bij de gelijkmaker. AZ oogde vermoeid, maar de Zwollenaren konden daar niet van profiteren. Kort voor tijd maakte de achttienjarige invaller Guus Til er bij zijn Eredivisie-debuut zelfs nog 0-2 van.

Door de zege bezet AZ momenteel de gedeelde tweede plaats. PEC Zwolle bungelt onderaan de ranglijst met twee punten. (FOX Sports)

 

Horrortackle overschaduwt winst Mainz

18 september 2016
Horrortackle overschaduwt winst Mainz
FC Augsburg heeft zondag weer niet weten te winnen in eigen huis. 1. FC Mainz 05 ging er met een 1-3 zege vandoor. De wedstrijd werd overschaduwd...