Shanice van de Sanden in duel met Becky Sauerbrunn
Shanice van de Sanden in duel met Becky Sauerbrunn - © ANP

OranjeLeeuwinnen onderuit tegen Verenigde Staten

19 september 2016
Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal heeft zondag in een oefeninterland met 3-1 verloren van de Verenigde Staten.

Bij rust stond het nog 1-1 tussen de wereldkampioen en Oranje, dat al na twee minuten aan de leiding was gekomen door een doelpunt van Shanice van der Sanden.

In de Georgia Dome in Atlanta maakte Carli Lloyd nog voor rust gelijk. Kort na de pauze leidde een eigen doelpunt van aanvoerster Mandy van den Berg de nederlaag in. Allie Long bepaalde in de 77e minuut de eindstand op 3-1.

Keepster Sari van Veenendaal speelde haar 25ste interland en voor Anouk Dekker was het duel met Team USA haar vijftigste wedstrijd in het Oranjeshirt.

EK in eigen land
Het oefenduel was voor de Oranjevrouwen de eerste interland van het seizoen, dat volgende zomer wordt afgesloten met het EK in eigen land. "Dit is waarvoor we naar Amerika kwamen. Een wedstrijd tegen de absolute wereldtop. Ik ben ondanks het verlies tevreden over de wijze waarop we gespeeld hebben", vertelde bondscoach Arjan van der Laan.

"Vooral de eerste helft waren we goed en zetten we hen onder druk. Ik heb zowel aanvallend als verdedigend goed spel gezien."

Ook Van den Berg hield ondanks de nederlaag een goed gevoel over aan het duel: "We konden bij vlagen goed mee in het spel van Amerika en dat biedt perspectief in aanloop naar het EK" (ANP)

Feyenoord buigt, maar breekt niet

19 september 2016
Feyenoord buigt, maar breekt niet
De volle achttien punten na zes wedstrijden en een doelsaldo (16-2) van heb ik jou daar. Feyenoord is het seizoen fantastisch begonnen.