Eric Botteghin (l) en Brad Jones
Eric Botteghin (l) en Brad Jones - © Pro Shots

Feyenoord buigt, maar breekt niet

19 september 2016
De volle achttien punten na zes wedstrijden en een doelsaldo (16-2) van heb ik jou daar. Feyenoord is het seizoen fantastisch begonnen.

Na de knappe 0-1 overwinning op PSV is het vizier gericht op doelman Brad Jones. De Australische stand-in van Kenneth Vermeer hoefde dit seizoen pas twee keer te vissen en is een baken van rust tussen de palen.

Wat opvalt, is dat Feyenoord behoorlijk wat schoten op doel tegen krijgt. Zo moet het PSV, AZ, Ajax, sc Heerenveen en Sparta achter zich laten in deze categorie.

Op het scorebord valt daar weinig van te merken. Feyenoord incasseerde - net als PSV - slechts twee tegengoals, terwijl Heerenveen en Sparta liefst zeven doelpunten tegen kregen.

Buigen, niet breken
Feyenoord buigt dus, maar breekt niet. Slechts acht procent van de schoten op doel die de Rotterdammers tegen krijgen resulteert in een goal.

Team Schoten op doel tegen Tegengoals Tegengoals per schot op doel tegen
Feyenoord 25 2 8%
PSV 11 2 18%
Ajax 19 5 26%
AZ 14 4 29%
Sparta 23 7 30%
sc Heerenveen 23 7 30%

​Mr. Clean sheet
Dat is op het conto van Jones te schrijven, die naar eigen zeggen pissed is als hij zijn doel niet schoon houdt: "Als er een bal in gaat ben ik geen blij persoon. Ook al winnen we met 4-1. Elke wedstrijd wil ik een clean sheet. Ook tegen Real Madrid." (FOX Sports)