Rusland in spektakelstuk langs Team North America
Rusland in spektakelstuk langs Team North America - © ANP

Rusland in spektakelstuk langs Team North America

20 september 2016
Rusland heeft zich herpakt na de valse start op de World Cup of Hockey. De ploeg versloeg in een spectaculaire wedstrijd Team North America met 4-3.

Rusland wist na de zure 1-2 nederlaag tegen Zweden in de openingswedstrijd dat een overwinning maandagnacht noodzakelijk was. De talenten uit Noord-Amerika lieten echter meteen zien dat hun 4-1 zege op Finland in het eerste groepsduel geen toeval was.

Team North America, met spelers tot 23 jaar, nam brutaalweg in de eerste periode de leiding via Auston Matthews. De vreugde was van korte duur, nadat Rusland in het tweede bedrijf keihard had teruggeslagen met vier treffers in minder dan zeven minuten.

Morgan Reilly en Ryan Nugent-Hopkins snoepten nog wat van de achterstand af, maar verder lieten de Russen het niet komen.

Team Europe
In Groep A was Team Europe eerder op de avond met 3-2 te sterk voor Tsjechië. Na een 2-2 stand in de reguliere speeltijd was het de Duitser Leon Draisaitl die het combinatieteam in over-time aan de overwinning hielp.

Team Europe staat na de zege met vier punten bovenaan in de poule, terwijl Tsjechië op de derde plaats is terug te vinden met een enkel punt. (FOX Sports)