Pieter van der Breggen maakt vanmiddag met FC Rijnvogels zijn debuut in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Ook de bakkerszoon gaat voor goud, tegen de profs van SC Cambuur.

Zijn achternaam doet tegenwoordig bij veel mensen een belletje rinkelen. Niet verwonderlijk, want nichtje Anna veroverde deze zomer goud en brons op de Olympische Spelen. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Pieter is winkelmanager bij Bakker Breggen, met dertien vestigingen in Rotterdam en omgeving. Het succes van de wielrenster kreeg vorm met een speciale ‘Annakoek’ en olympische tompoucen. Die vonden gretig aftrek.

“Onze klanten konden dat wel waarderen”, zegt hij. “Veel mensen wisten niet eens dat ze familie van ons was. We komen elkaar vooral tegen bij oma, want zij woont in Zwolle en ons gezin in Zuid-Holland.”

Nu is het de beurt aan Pieter om te schitteren, met FC Rijnvogels. De derde divisionist uit Katwijk treft in SC Cambuur de degradant uit de Eredivisie.

Zadelpijn
Hij koos voor voetbal in plaats van wielrennen. “Vooral de familie van mijn vaders kant is gek van wielrennen. Ik ben een keer met hem meegegaan naar Zeeland, maar ik kreeg zo’n zadelpijn dat ik twee maanden niet kon fietsen. Toen wist ik dat het niets voor mij was.”

Voetbal ligt de 27-jarige middenvelder beduidend beter. Met FC Rijnvogels klopte Van der Breggen op weg naar het hoofdtoernooi Groene Ster en AFC’34. Nu volgt de beloning met Cambuur.

“Ik ken alleen die spits, Martijn Barto. En Robbert Schilder zegt mij ook wel wat. Het is altijd leuk om jezelf te meten met profs. Het zal een feest worden, ongeacht de uitslag. Eigenlijk kunnen we alleen maar winnen.”

Komt er in dat geval een speciale KNVB Bekerkoek? “Onze winkels liggen eigenlijk te ver van Katwijk en dan leeft het toch wat minder. Maar mochten we stunten en vervolgens Ajax, PSV of Feyenoord loten, dan gaan we zeker iets ondernemen. Die kans laten we echt niet aan ons voorbijgaan.” (FOX Sports)