Dodgers knokken zich langs Giants in verhit onderonsje
Dodgers knokken zich langs Giants in verhit onderonsje - © ANP

Dodgers knokken zich langs Giants in verhit onderonsje

20 september 2016
Los Angeles Dodgers heeft goede zaken gedaan in de National League West. De koploper was met 2-1 te sterk voor rivaal en naaste belager San Francisco Giants.

Met de zege sloegen de Dodgers een gat van zes wedstrijden met de Giants. De ploeg uit San Francisco staat nu bovendien een wedstrijd achter New York Mets in de race om een wild card in de National League.

Wilde worp
Het kwartje leek lange tijd de andere kant op te vallen in Dodger Stadium, nadat Eduardo Nunez in het derde bedrijf op een wilde worp van Los Angeles-pitcher Clayton Kershaw had gescoord.

Voor de negende keer dit seizoen wisten de Giants echter een voorsprong na acht innings niet over de streep te trekken. Justin Turner trok in de laatste slagbeurt de stand gelijk, waarna Adrian González met een tweehonkslag Corey Seager over de thuisplaat sloeg voor de winnende run.

Een schrale troost voor Giants-pitcher Madison Bumgarner was dat hij het duel der aces met Kershaw in zijn voordeel besliste. MadBum bivakkeerde zeven innings op de heuvel, stond slechts een hit toe en gaf geen enkele run weg. Kershaw kreeg drie slagen en een run tegen in zes beurten.

Negatieve hoofdrol
Naast zijn fraaie prestatie met de bal speelde Bumgarner ook nog een negatieve hoofdrol. De werper kreeg het - niet voor het eerst – in de zevende inning aan de stok met Los Angeles-slagman Yasiel Puig.

Nadat Bumgarner hem had uitgemaakt op het eerste honk ontstond een woordenwisseling, waarna de complete teams het veld op stormden om de kemphanen uit elkaar te houden. Puig zou echter het laatste lachen, nadat de Dodgers op het nippertje de achterstand wisten om te draaien in een zege. (FOX Sports)