Bart van Ingen.
Bart van Ingen. - © Pro Shots

N.E.C. staat achter bekritiseerde directeur Van Ingen

20 september 2016
De raad van commissarissen en de investeerdersgroep van N.E.C. staan volledig achter algemeen directeur Bart van Ingen.

Beide partijen spraken dinsdag via een verklaring op de website van de Eredivisieclub hun steun uit aan de bekritiseerde Van Ingen, die vooral bij de supporters onder vuur ligt.

Fans van de Nijmeegse club hadden in de nacht van zaterdag op zondag tientallen verhuisdozen bij het Goffert-stadion gezet en een spandoek opgehangen met de tekst 'Bart oprotten, het is de hoogste tijd'. Ze verwijten Van Ingen dat hij liegt en noemen de directeur 'onbetrouwbaar'.

Bovendien vinden ze de relatie met een extern adviesbureau, dat over spelerszaken gaat, maar niets. NEC stelde in mei met Danny Hoekman een eigen technisch manager aan, maar Hoekman werd begin deze maand al weer op non-actief gesteld door de club.

Steun
"We staan achter het beleid dat is ingezet na de degradatie in 2014, waarin Bart soms lastige beslissingen heeft moeten nemen'', zei rvc-voorzitter Ton van Gaalen.

"Ook onlangs nog is dat gebeurd, bij het op non-actief stellen van Hoekman. Ook die beslissing was noodzakelijk in het belang van de club, alle leden van de rvc staan daar achter.''

Sportief beleeft NEC met vijf punten uit de eerste zes duels een tegenvallende competitiestart. "De afgelopen seizoenen en ook dit seizoen zijn zwaar, maar essentieel om NEC financieel gezond en sportief succesvol te krijgen'', aldus Van Gaalen.

"Dat dit soms pijnlijk is voor supporters, is begrijpelijk. Een actie als die van zaterdagnacht helpt echter niet en druist ernstig in tegen onze normen en waarden. Bart van Ingen is een integere, eerlijke bestuurder bij wie het belang van de club altijd op één staat.'' (ANP)