Siem de Jong maakt woensdag zijn debuut voor PSV in het KNVB Bekerduel met Roda JC.

Dat bevestigde trainer Phillip Cocu op de afsluitende persconferentie. Of hij meteen aan de aftrap verschijnt, is nog niet duidelijk.

De Jong maakte de afgelopen weken zijn opwachting bij Jong PSV en is nu klaar voor het grote werk. Mogelijk vervangt hij zijn geschorste broer Luuk.

Remko Pasveer verdedigt ook dit seizoen het doel van de Eindhovenaren in de beker. Dat betekent dat Jeroen Zoet op de bank moet plaatsnemen.

Lammers
Cocu liet verder weten dat Sam Lammers, op schot bij de beloften, tot de wedstrijdselectie behoort. Oleksandr Zinchenko ontbreekt nog altijd.

In vier thuiswedstrijden wist PSV dit seizoen pas één doelpunt te maken, tegen AZ (1-0). Daarna volgde een 0-0 tegen FC Groningen en nederlagen afgelopen week tegen Atlético Madrid en Feyenoord (beide 0-1).

"We moeten zorgen dat we van Roda winnen'', zei Cocu. "In de eerste plaats om door te bekeren, maar ook om onze eigen fans wat terug te geven. Op de manier waarop wij spelen is weinig aan te merken, maar het ontbreekt in thuiswedstrijden aan doelpunten. Je zult zien dat als de eerste valt, er meerdere komen. Er is geen reden tot twijfel.'' (FOX Sports/ANP)