Yaya Touré (rechts)
Yaya Touré (rechts) - © Pro Shots

Touré zegt 'au revoir' tegen Ivoriaanse nationale ploeg

20 september 2016
Ivoorkust zal het wereldkampioenschap voetbal moeten zien te halen zonder Yaya Touré.

De 33-jarige middenvelder van Manchester City stelt zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg, maakte hij dinsdag op zijn eigen website bekend.

"Het opschrijven van deze boodschap was waarschijnlijk de moeilijkste wedstrijd van mijn leven. Na veertien jaar op het hoogste niveau is het voor mij nu het juiste moment om te stoppen. Het feit dat ik 33 ben, de intensiteit van de trainingen en de vele wedstrijden hebben daarin geen rol gespeeld", zo legt Touré uit.

Uitgerangeerd
Dat laatste zou ook opvallend zijn geweest, aangezien Touré bij Manchester City niet in de plannen van trainer Pep Guardiola voorkomt. Alleen in de Champions League-voorronde tegen Steaua Boekarest kwam hij in actie.

Touré kwam 113 interlands in actie voor de nationale ploeg. De Ivoriaan speelde drie WK's, in 2006, 2010 en 2014. Ivoorkust kwam daarin nooit verder dan de eerste ronde.

Met Touré als aanvoerder won Ivoorkust vorig jaar de Afrika Cup. Op weg naar het WK van 2018 in Rusland is het Afrikaanse land ingedeeld in een kwalificatiegroep met Gabon, Mali en Marokko. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd