Bayern München en Hertha BSC zijn na drie speelronden nog de enige teams zonder puntenverlies in de Bundesliga. Vanavond treffen de nummers één en twee elkaar in de Allianz Arena.

Trainer Pal Dardai wees in aanloop naar de papieren topper alle loftuitingen voor zijn ploeg veelal van de hand. Hertha BSC de voornaamste achtervolger van het ongenaakbare Bayern? “Onzin”, zo gaf de Hongaar te kennen.

Logisch ook, want de ploeg uit de hoofdstad leeft momenteel boven z’n stand. Net als vorig seizoen, toen het afstevende op Champions League-voetbal, maar door een flinke dip genoegen moest nemen met de zevende plek.

De beloning in de vorm van voorronde Europa League was er wel, maar Brøndby IF maakte vroegtijdig een einde aan het Europese avontuur van Hertha BSC.

De voortvarende start in de Bundesliga, na zeges op SC Freiburg, FC Ingolstadt en Schalke 04, geeft vertrouwen voor opnieuw een mooi seizoen.

Echte test
Tegen Bayern volgt voor Hertha BSC de echte test. ‘De Oude Dame’ zal boven zichzelf uit moeten stijgen, want zeges in München zijn spaarzaam.

In 31 ontmoetingen op het hoogste niveau in Beieren slaagde Hertha BSC er slechts twee keer in om als winnaar van het veld te stappen, in 1969 en 1977.

De laatste negen edities in München kenden deze uitslagen: 2-0, 1-0, 3-2, 4-0, 5-2, 4-1, 4-1, 4-2 en 3-0. Gemiddeld ruim drie tegendoelpunten per wedstrijd. Weg hoop, zou je zeggen.

Dardai beseft ook dat Hertha BSC het zwaar gaat krijgen. “Wij zullen een goede dag moeten hebben en Bayern een slechte. En scoren is noodzakelijk, want een 0-0 zie ik niet zo snel gebeuren.” (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand