Arjen Robben
Arjen Robben - © Pro Shots

Wie zijn de beste Nederlanders in FIFA 17?

21 september 2016
Het bekende voetbalspel FIFA 17 komt eind deze maand uit. De makers hebben nu de cijfers van de spelers bekend gemaakt. Wie zijn volgens het spel de beste voetballers van de wereld? En hoe doen wij Nederlanders het?

De top 3
Volgens de makers van FIFA is Cristiano Ronaldo de onbetwiste nummer 1 met 94 punten, op een puntje minder staat Lionel Messi die het vooral fysiek aflegt tegen Ronaldo. Op drie staat Neymar, die net iets minder punten krijgt voor zijn dribbel dan Messi.

De hoogst scorende Nederlanders
Je raadt het misschien al, wie anders dan Arjen Robben is de beste Nederlandse voetballer op de lijst. De man van glas staat als enige Nederlander in de top 50 van beste spelers. Hij bekleedt de 46ste plek met een rating van 87.

Vier punten daaronder is Wesley Sneijder terug te vinden, gevolgd door Stefan de Vrij. Een groot aantal Nederlandse voetballers krijgt 81 punten, opvallend is dat de eerste Nederlander uit de Eredivisie op nummer 11 staat; Jeroen Zoet.

top 10

Nederlanders in de Eredivisie
Er staan opvallende namen in het rijtje met de tien beste Nederlandse spelers in de Eredivisie. Zo staan er drie keepers in de lijst, waarvan er twee nog niet in actie zijn gekomen dit seizoen; Kenneth Vermeer en Tim Krul. Siem de Jong staat in de ranking op de tiende plek.

top 10

Beste speler van de Eredivisie
Dat is volgens FIFA zonder twijfel Andres Guardado. De Mexicaanse middenvelder van PSV scoort met 82 punten het hoogst in de Nederlandse competitie. Op de tweede plek staat Hakim Ziyech gevolgd door Zoet, Veltman, Klaassen en Moreno. (FOX Sports)