Riechedly Bazoer wordt geknuffeld na zijn goal
Riechedly Bazoer wordt geknuffeld na zijn goal - © Pro Shots

Reserves Ajax winnen wél van Willem II

21 september 2016
Een maand nadat de eerste keus van Ajax zich blameerde tegen Willem II, deden de reserves in de KNVB Beker voor hoe het wél moet tegen de Tricolores: 5-0.

Peter Bosz had zijn ploeg op elf plekken gewijzigd ten opzichte van het competitietreffen met Heracles Almelo. Hakim Ziyech begon als enige aan beide duels, maar stond tegen Willem II voor het eerst op het middenveld geposteerd. 

Riechedly Bazoer kreeg voor het eerst sinds de return tegen FK Rostov weer eens een kans en greep die met beide handen aan. De 19-jarige middenvelder opende de score met een fraaie 'veeg' van afstand: 1-0.

Matthijs de Ligt mocht zijn debuut maken bij de Amsterdammers en ook hij betaalde het vertrouwen van Bosz met volle pond terug. De pas 17-jarige centrumverdediger zorgde koppend voor de 2-0.

Primeur
Voordat Hakim Ziyech de 3-0 verzorgde - zijn eerste goal in het Ajax-shirt - waren de schijnwerpers gericht op Anouar Kali. De middenvelder van Willem II zal echter niet blij zijn met de reden voor die aandacht.

Kali kreeg aanvankelijk geel voor een overtreding op Lasse Schöne, maar zag scheidsrechter Danny Makkelie even later alsnog de rode kaart uit zijn borstzakje trekken. Makkelie werd getipt werd door videoscheidsrechter Pol van Boekel, een primeur.

Rake vrije trappen van Schöne (4-0)  en debutant Abdelhak Nouri (5-0) betekenden de grootste zege van Ajax dit seizoen. (FOX Sports)