Ruben Schaken
Ruben Schaken - © Pro Shots

ADO schakelt N.E.C. uit na strafschoppen

21 september 2016
ADO Den Haag is woensdagavond op bezoek bij N.E.C. ontsnapt aan een snelle uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic bereikte de tweede ronde na strafschoppen.

Beide clubs wisten niet te scoren in reguliere speeltijd. Pas in de verlenging viel het eerste doelpunt. In de 105e minuut veroorzaakte Tom Beugelsdijk een strafschop die door N.E.C.-captain Gregor Breinburg raak werd geschoten: 1-0.

In de slotfase ging ADO met succes op jacht naar de gelijkmaker: in de 115e minuut zorgde Gervane Kastaneer voor 1-1.

In de strafschoppenserie die volgde werd de Duitse nieuwkomer Andre Fomitschow de schlemiel: zijn poging werd gekeerd door ADO-reservedoelman Robert Zwinkels waarna Ruben Schaken de beslissende penalty mocht benutte. 

Excelsior Maassluis - Heracles Almelo (1-3)
Heracles Almelo had een verlenging nodig tegen Excelsior Maassluis, uitkomend in de tweede divisie.

Vincent Vermeij zette Heracles in de 55e minuut op voorsprong. Daan Smith tekende in de slotfase van de reguliere speeltijd voor de gelijkmaker.

In de verlenging was Vermeij opnieuw trefzeker voor de ploeg uit Almelo. Brandley Kuwas bouwde die voorsprong op het allerlaatste moment uit tot 1-3.

Sparta - FC Dordrecht (3-1)
Sparta plaatste zich ten koste van FC Dordrecht. De Rotterdammers, als nieuweling goed begonnen aan het seizoen in de eredivisie, versloegen de tegenstander uit de eerste divisie met 3-1.