Het ticket voor de Europa League vormt een mooie bonus voor de winnaar van de KNVB Beker. Voor FC Twente ontbreekt die extra motivatie.

Mochten de Tukkers aan het einde van het seizoen de beker omhoog houden, dan gaat de verliezend finalist Europa in. Twente raakte vorig jaar namelijk zijn Europese licentie kwijt voor drie seizoenen. 

Desalniettemin zal Twente koste wat het kost de cup willen winnen. Een ambitie die kracht bijgezet kan worden in de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen FC Utrecht.

Doelpuntenfestijn
Beide ploegen treffen elkaar voor de zevende keer in het bekertoernooi. In de voorgaande zes edities vielen maar liefst 24 doelpunten, waarvan elf (!) in één wedstrijd. In het seizoen 1975/1976 zegevierde Twente met 9-2. 

De Tukkers kunnen vertrouwen putten uit het feit dat ze er in de laatste negen onderlinge ontmoetingen in Enschede, zeven keer met de overwinning vandoor gingen. 

Utrecht is normaal gesproken dus niet bepaald een angstgegner. Maar de Domstedelingen hebben, net als Twente, al drie replica’s van de 'Dennenappel' in de prijzenkast staan en zijn dus met recht een cupfighter te noemen. (FOX Sports)

 

Busquets tot zijn 34e bij Barça

22 september 2016
Busquets tot zijn 34e bij Barça
Het heeft er alle schijn van dat Sergio Busquets zijn loopbaan bij FC Barcelona beëindigt. Donderdag zette de middenvelder zijn handtekening...