Marco van Basten (links)
Marco van Basten (links) - © Pro Shots

Van Basten per 1 oktober weg bij de KNVB

22 september 2016
Marco van Basten stopt op 1 oktober als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB en de voormalig voetballer zijn dat overeengekomen, laat de voetbalbond donderdag weten.

“Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat een man als Marco van Basten door de Wereldvoetbalbond gevraagd wordt permanent in Zürich mee te komen denken over de ontwikkeling van het voetbal", stelt technisch directeur Hans van Breukelen.

"De KNVB gunt Marco deze stap van harte en we wensen hem veel succes bij de voortzetting van zijn loopbaan in het voetbal."

Unieke kans
Van Basten werd in juli 2015 aangesteld als assistent van bondscoach Danny Blind. Hij blikt tevreden terug op zijn laatste tijd bij het Nederlands elftal. ”Ik heb met veel plezier en naar tevredenheid gewerkt in het team van Danny Blind, maar de onverwachte uitnodiging vanuit de FIFA betekent voor mij een unieke kans."

"Ik vertrouw erop dat de KNVB mijn vertrek op een professionele manier weet in te vullen en ik wens de staf en de spelers heel veel sterkte en geluk toe met de kwalificatie naar het WK en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Geen assistenten meer
De eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Zweden op 6 september was de laatste keer dat Van Basten op de bank zat bij Oranje. De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal is het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland op 7 oktober. Op dit moment heeft Blind geen assistenten meer.

Het vertrek van Van Basten bij Oranje was al bekend, alleen de exacte datum nog niet. Van Basten is gevraagd voor een functie bij wereldvoetbalbond FIFA. (FOX Sports)

Gerelateerd