FC Utrecht heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gewonnen. Het elftal van trainer Erik ten Hag was donderdag in de eerste ronde van het bekertoernooi te sterk voor FC Twente: 1-3.

Richairo Zivkovic opende na ruim een kwartier - met het nodige geluk - de score in de Grolsch Veste. Met zijn hak veranderde hij een schot van Nacer Barazite van richting (0-1).  

Na rust deed FC Twente iets terug namens Enes Ünal. De 1-1 betekende voor de huurling van Manchester City zijn zesde treffer in de laatste vier duels.

Een verlenging leek aanstaande, maar Sébastien Haller stak daar een stokje voor. De Franse spits bracht de bekerfinalist van vorig seizoen in de 88e minuut op voorsprong (1-2).

Eindsprint
In blessuretijd bepaalde Richairo Zivkovic de eindstand. Een snelle tegenaanval van de Domstedelingen, waarbij de van Ajax gehuurde aanvaller na een fenomenale sprint knap afrondde.

De Domstedelingen bekeren verder, maar in de competitie wil het tot dusverre nog niet lukken voor de ploeg van Erik ten Hag. Na zes wedstrijden heeft FC Utrecht pas drie punten (drie keer gelijk). Alleen Roda JC (ook drie punten) en PEC Zwolle (twee punten) staan lager op de ranglijst. (FOX Sports)

Vitesse breekt na rust door De Dijk

22 september 2016
Vitesse breekt na rust door De Dijk
Vitesse kende donderdag in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi geen moeilijke avond. In en lekker open duel in Amsterdam wonnen de Arnhemmers...

Gerelateerd