Marco van Basten (foto FIFA)
Marco van Basten (foto FIFA) - © Pro Shots

FIFA maakt komst Van Basten wereldkundig

23 september 2016
Marco van Basten is vrijdag officieel aangesteld als 'Chief Officer for Technical Development' van de FIFA.

De benoeming van de voormalig topvoetballer komt een dag nadat de KNVB bekendmaakte dat de samenwerking met Van Basten per 1 oktober beëindigd wordt.

Van Basten zal bij de FIFA leiding gaan geven aan 'alle technische gebieden, van de innovatie van voetbaltechnologie tot arbitrage', meldt de wereldvoetbalbond op zijn website.

Van Basten begint volgende week al in Zürich, waar hij vrijdag alvast een kijkje kwam nemen op de FIFA-burelen. Voorzitter Gianni Infantino heette hem daar van harte welkom.

De voormalig wereldspeler van het jaar spreekt van 'een grote eer'. "Ik ben zeer trots dat ik de kans krijg om te komen werken bij de FIFA, de thuishaven van het voetbal. Ik hoop eraan te kunnen bijdragen dat voetbal de nummer één sport ter wereld blijft."

"Voetbal is spectaculair en moet dat ook blijven, op ieder vlak", vervolgt Van Basten. "We houden allemaal van deze sport. Daarom zal ik hard mijn best doen om het voetbal dusdanig te ontwikkelen, dat onze sport fans en spelers blijft grijpen en blij blijft maken." (FOX Sports)

Gerelateerd