Fred Grim
Fred Grim - © Pro Shots

Grim assistent Blind, Langeler opvolger Grim

23 september 2016
Fred Grim is door de KNVB aangesteld als assistent van bondscoach Danny Blind. De Amsterdammer was sinds vorige zomer bondscoach van Jong Oranje.

Art Langeler is de opvolger van Fred Grim bij Jong Oranje. Langeler was al actief als assistent-bondscoach bij Oranje Onder 20. 

“Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf", reageert Blind via een persbericht van de KNVB. "We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt."

"Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team. Bovendien maakt Fred Grim al langer deel uit van het voetbaltechnische hart binnen de KNVB en kent hij de visie van Oranje. En, ook belangrijk, hij is bekend bij de nieuwe generatie Nederlandse voetballers.” 

Langeler, die ook hoofd jeugdopleiding bij PSV is, blijft in die rol actief. “Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken. Presteren en ontwikkelen zijn elementen die ook bij Jong Oranje volop aanwezig zijn. Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan.” (FOX Sports)

Gerelateerd