Pereiro en De Jong vieren een treffer.
Pereiro en De Jong vieren een treffer. - © Pro Shots

PSV vestigt record met uitzege bij Excelsior

24 september 2016
PSV heeft tegen Excelsior voor de dertiende keer op rij een uitwedstrijd in de Eredivisie winnend afgesloten: 1-3.

Het record kreeg grotendeels gestalte in de eerste helft. Luciano Narsingh trof doel na een prima combinatie met Bart Ramselaar en vlak voor rust kopte Luuk de Jong raak.

Tussendoor benutte Luigi Bruins namens Excelsior een strafschop na een overtreding van Jetro Willems op Kevin Vermeulen. Na rust besliste Davy Pröpper het duel, via Hicham Faik.

Bij PSV keerde De Jong terug in de basis na een schorsing en ruimde trainer Phillip Cocu een basisplaats in voor Ramselaar en Joshua Brenet. Dat ging ten koste van Jorrit Hendrix en Santiago Arias.

In de openingsfase werd de wedstrijd ontsierd wegens spreekkoren uit het PSV-vak richting scheidsrechter Danny Makkelie, die vorig seizoen Ajax tegen FC Utrecht ‘hielp’ in de titelstrijd.

Initiatief
Nadat de rust was wedergekeerd trokken de Eindhovenaren het initiatief naar zich toe. Narsingh opende de score na twintig minuten op aangeven van Ramselaar.

Vijf minuten later vloerde Willems volgens Makkelie opponent Vermeulen, waarna Bruins doelman Zoet vanaf elf meter passeerde.

Kort voor de onderbreking sloeg De Jong toe. Even daarvoor werd hij net niet beloond toen een bal achter zijn standbeen de paal trof.

In de tweede helft besliste PSV het treffen via Pröpper, met hulp van Faik. De landskampioen vestigde een Eredivisierecord door voor de dertiende keer op rij een uitduel te winnen.

Het eigen record stamde uit 1988. Op bezoek bij Willem II op 21 november 2015 liet de club voor het laatst op vreemde bodem punten liggen in de competitie. (FOX Sports)

N.E.C. en Willem II scoren niet

25 september 2016
N.E.C. en Willem II scoren niet
N.E.C. en Willem II hebben zondag niet kunnen scoren in De Goffert. Beide ploegen, nog niet bijster in vorm dit seizoen, sloten het onderlinge...