Feyenoord dendert door in de Eredivisie. Ook de zevende competitiewedstrijd werd in winst omgezet. Roda JC kreeg met 5-0 klop.

De Rotterdammers hadden voldoende aan treffers van Nicolai Jørgensen (twee keer), Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Terence Kongolo.

De Deense spits profiteerde voor rust van knullig uitverdedigen aan de kant van Roda JC en El Ahmadi schoot prachtig raak vanuit de tweede lijn.

Jørgensen maakte diep in de tweede helft zijn vijfde goal van het seizoen. Toornstra en Kongolo strooiden nog meer zout in de wonden van Roda JC.

Echt in de problemen kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst niet, omdat de bezoekers zich uiterst pover presenteerden.

Negatief clubrecord
Doelpunten maken is sowieso een heidens karwei voor de Limburgers, die al vijf Eredivisiewedstrijden niet tot scoren kwamen. Een evenaring van het negatieve clubrecord in november 1973 en april 1974.

Feyenoord is al achttien ontmoetingen op het hoogste niveau ongeslagen en behoudt een gat van vijf punten op achtervolgers Ajax en PSV.

Voor Dirk Kuyt, die zijn 300e duel in de Eredivisie speelde, en ploegmakkers een ongekende weelde. In Rotterdam loopt momenteel iedereen met de borst vooruit.

Komende donderdag wacht het Europa League-duel met Fenerbahçe. Een bijzonder treffen met Dick Advocaat en assistent Mario Been, die allebei een verleden hebben in De Kuip. (FOX Sports)