Michael van Gerwen (rechts)
Michael van Gerwen (rechts) - © Pro Shots

Van Gerwen buigt voor Taylor in Champions League Darts

25 september 2016
Michael van Gerwen heeft in de eerste editie van de Champions League voor darters genoegen moeten nemen met de tweede plaats.

De 27-jarige Brabander werd in de finale in Cardiff overklast door de Engelse dartslegende Phil Taylor: 5-11. 'The Power', zestienvoudig wereldkampioen, had Van Gerwen een dag eerder in de groepsfase ook al afgedroogd (4-10).

De Brabantse nummer één van de wereld herstelde zich zondag van die nederlaag door de excentrieke Engelsman Peter Wright met 10-5 te verslaan. Van Gerwen kwalificeerde zich zo voor de halve finales, waarin hij wereldkampioen Gary Anderson uit Schotland op indrukwekkende wijze klopte (11-5).

'Mighty Mike' wilde in de eindstrijd dolgraag revanche nemen op Taylor, maar in plaats daarvan moest hij voor de tweede keer in twee dagen een pijnlijke nederlaag incasseren.

De 56-jarige Engelsman verdiende met zijn overwinning 100.000 pond, Van Gerwen moest met de helft genoegen nemen. "Michael heeft de afgelopen tijd alles gewonnen, maar ik denk dat hij teveel toernooien speelt'', zei Taylor. "Hij kan veel beter dan wat hij hier liet zien.'' (FOX Sports/ANP)