Rory McIlroy
Rory McIlroy - © ANP

Golfer McIlroy grijpt jackpot in Atlanta

26 september 2016
Rory McIlroy heeft zich zondag met winst in het Tour Championship na een play-off verzekerd van een extra bonus van een kleine 9 miljoen euro.

De golfer uit Noord-Ierland pakte door zijn zege in Atlanta ook de eerste plaats in de strijd om de FedExCup, waarvan het Tour Championship het laatste toernooi was. Met de Amerikanen Ryan Moore en Kevin Chappell moest McIlroy in een play-off de toernooizege bevechten. Pas op de vierde hole besliste McIlroy de verlenging met een birdie.

McIlroy's zege was pijnlijk voor Dustin Johnson. Elke andere uitkomst van de play-off had betekend dat hij de 10 miljoen dollar in zijn zak had mogen steken. Johnson was de slotdag nog ingegaan als gedeeld eerste met Chappell, maar de 32-jarige Amerikaan speelde met 73 slagen de slechtste ronde van alle 29 deelnemers.

"Dit was ongelooflijk", zei McIlroy, momenteel de nummer drie van de wereld, die met de winst op de East Lake Golf Club in Atlanta nog eens 1,53 miljoen dollar opstreek. (FOX Sports/ANP)

Ryder Cup: Europa herpakt zich

1 oktober 2016
Ryder Cup: Europa herpakt zich
Na een dramatische start zijn de Europese golfers erin geslaagd de achterstand op de Amerikanen te verkleinen in het toernooi om de Ryder Cup....