Big Sam is in Big Trouble. Sam Allardyce, de 61-jarige bondscoach van Engeland, lijkt zich onmogelijk te hebben gemaakt en zijn baan op het spel te hebben gezet met enkele pikante uitspraken.
Misbruiken
De Daily Telegraph onthult op dinsdag dat Allardyce zijn rol als keuzeheer misbruikt om 'ondernemers' te adviseren over het omzeilen van regels van de Engelse voetbalbond (FA); nota bene zijn eigen werkgever.

Het dagblad trekt die conclusie na een tien maanden durende undercover-operatie. Journalisten van de krant filmden Allardyce in het geheim, toen hij bekende dat het door de FIFA verboden third party ownership nog heel makkelijk uit te voeren is in Engeland.

Valencia
"Dat is geen probleem", sprak Allardyce kort na zijn aanstelling als bondscoach. "Je kunt die regels omzeilen met spelers uit heel Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, België en heel Afrika."

De Engelsman haalde de transfer van Enner Valencia naar West Ham United aan als voorbeeld. Big Sam was manager van de Hammers toen hij de Ecuadoriaan met behulp van een derde partij naar Londen haalde.

Prins Harry
Later liet hij zich ook nog denigrerend uit over voorganger Roy Hodgson, analist en voormalig assistent-bondscoach Gary Neville en prins Harry. Hogdson 'lulde alle verslaggevers in slaap' en was volgens Allardyce ongeschikt als keuzeheer, omdat hij besluiteloos zou zijn.

Harry liet overal 'zijn blote kont zien' en Neville had als rechterhand 'beter kunnen blijven zitten' en zijn 'mond moetenhouden'.

Volgens de Telegraph zullen er nog meer onthullingen volgen. De FA heeft de krant gevraagd alle belastende bewijzen te delen met de bond. Er loopt inmiddels een officieel onderzoek naar de uitlatingen van Allardyce, die ervoor gekozen heeft voorlopig te zwijgen. Wordt zeker vervolgd...

Eriksson
Allardyce weet zich door deze slips of the tongue in goed gezelschap. In 2006 liep de toenmalige bondscoach van Engeland, Sven-Göran Eriksson, op eenzelfde manier tegen de lamp.

De krant de News of the World ontlokte de Zweed allerlei foute uitspraken. Een als Arabische sjeik verklede journalist filmde Eriksson terwijl hij zich op onorthodoxe wijze uit liet over onder anderen David Beckham, Michael Owen en Wayne Rooney.

Eriksson mocht aanblijven tot en met het WK dat jaar, maar met de Engelse bond werd wel afgesproken dat hij daarna moest afzwaaien. (FOX Sports)

Gerelateerd