Johan de Kock (rechts)
Johan de Kock (rechts) - © Pro Shots

Johan de Kock treedt af als lid van de RVC bij de KNVB

27 september 2016
Johan de Kock treedt per direct af als lid van de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB.

Hij volgt de al eerder opgestapte Johan Lokhorst en Ger Vermeulen. De RVC van de KNVB bestaat nu nog uit twee leden. 

De Kock neemt zijn besluit omdat een meerderheid van de Eredivisieclubs twee weken terug het vertrouwen in de raad van commissarissen opzegde. "De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen", aldus De Kock.

Verlies
"In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies. De overgebleven commissarissen van de KNVB wens ik veel wijsheid en sterkte in de voortzetting van de lopende zaken."

In verband met het aftreden van drie van de vijf leden van de RVC wil het bestuur betaald voetbal zo snel mogelijk bij elkaar komen om nieuwe leden aan de raad van commissarissen toe te voegen, zodat deze weer uit vijf personen zal bestaan.

De RVC bestaat nu nog uit Simon Kelder (toezichthouder namens de Jupiler League) en Henk Kivits (toezichthouder namens de Eredivisie). 

KNVB-voorzitter Michael van Praag was vorige week nog uit op het vertrek van de voltallige rvc omdat die slecht communiceert met hem en met de clubs. De sectie betaald voetbal van de KNVB staat onder druk door de slechte resultaten van het Nederlands elftal en diverse omstreden benoemingen. (FOX Sports) 

Gerelateerd