Sam Allardyce
Sam Allardyce - © Pro Shots

Sam Allardyce voelt zich in de val gelokt

28 september 2016
Sam Allardyce heeft het een domme actie genoemd om smeergeld te vragen voor advies aan zogenaamde vertegenwoordigers van een Aziatische firma.

De ontslagen bondscoach van Engeland zegt dat hij in de val is gelokt en dat hij de consequenties daarvan moet accepteren.

Allardyce had niet door dat hij met undercoverjournalisten van The Daily Telegraph sprak over illegale transferpraktijken. Voor dat advies wilde hij een vergoeding van 400.000 pond ( 462.000 euro).

De 61-jarige coach gaf woensdag voor zijn huis in Bolton toe dat het een domme actie was. "Ik wilde iemand helpen die ik al dertig jaar ken. Dit was helaas een foute inschatting en ik moet de gevolgen daarvan dragen.''

De voormalig bondscoach wenste zijn tijdelijk opvolger Gareth Southgate succes en zei dat hij op vakantie in het buitenland gaat nadenken over wat er is gebeurd. 'Big Sam' sloot niet uit terug te keren in het voetbal. "Wie weet. We wachten af en zullen zien.''

'Big Sam' krijgt 1 miljoen pond (1,1 miljoen euro) mee van de FA. Allardyce verdiende 3 miljoen pond per jaar. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door voormalig Middlesbrough-trainer Gareth Southgate. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd