Assistent Barnsley op non-actief vanwege corruptieschandaal
Assistent Barnsley op non-actief vanwege corruptieschandaal - © Pro Shots

Assistent Barnsley op non-actief vanwege corruptieschandaal

29 september 2016
Assistent-trainer Tommy Wright is door Barnsley voorlopig geschorst. De Engelse Championship-club neemt die maatregel na de onthullingen woensdagavond in The Telegraph over het corruptieschandaal in het Engelse voetbal.

Barnsley heeft Wright op non-actief gezet totdat intern onderzoek naar de beschuldigingen is afgerond.

Wright zou hebben gezegd een investeringsmaatschappij in het verre Oosten, die wilde profiteren van transfers, te willen helpen. Daarvoor zou hij een flinke beloning krijgen.

Wright was in de jaren tachtig en negentig als speler actief voor onder meer Leeds United, Leicester City en Middlesbrough. Hij is sinds februari 2015 assistent bij Barnsley.

Sam Allardyce
Eerder deze week werd bondscoach Sam Allardyce door onthullingen van de krant in opspraak gebracht. Dat leidde vervolgens tot zijn ontslag. The Telegraph kondigde kort later al aan dat nog meer trainers vatbaar waren voor bedrog.

Woensdag werd duidelijk dat het onder anderen om Jimmy Floyd Hasselbaink, de Nederlandse manager van Queens Park Rangers (QPR), ging. Hij zou hebben onderhandeld met undercover-journalisten over een bonus van 55.000 pond (64.000 euro) om te bemiddelen in transfers van spelers naar zijn club.

Hasselbaink ontkent, net als Wright. QPR doet onderzoek en houdt voorlopig vertrouwen in de Nederlandse trainer. (FOX Sports/ANP)