Sidney Crosby
Sidney Crosby - © ANP

Canada wint World Cup of Hockey na late zege op Team Europe

30 september 2016
Canada heeft de World Cup of Hockey op zijn naam geschreven. Het gastland was in de tweede finalewedstrijd van de best-of-three met 2-1 te sterk voor Team Europe.

De Canadezen hadden in het Air Canada Center in Toronto het eerste duel met het Europese combinatieteam al met 3-1 gewonnen.

Vroege treffer
De regerend olympisch kampioen liep donderdagnacht lange tijd achter de feiten aan na een vroege treffer van de Slowaak Zdeno Chára.

Team Europe deelde vervolgens de lakens uit, maar vergat de voorsprong te verdubbelen. Een cruciale fout met sterren als Patrice Bergeron, Brad Marchard en Sidney Crosby aan de andere kant van het ijs.

Boston Bruins
Met minder dan drie minuten op de klok trok Bergeron de stand gelijk met een tip-in. Zijn ploeggenoot bij de Boston Bruins, Brad Marchand, maakte in de reguliere speeltijd alsnog het karwei af met een winnende treffer in de allerlaatste minuut.

Captain Crosby werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) van het toernooi. Na eerdere eindzeges in 1996 en 2004 was het de derde keer dat Canada de World Cup of Hockey in de prijzenkast mocht zetten. (FOX Sports)