Daniel Ricciardo (links) met Max Verstappen
Daniel Ricciardo (links) met Max Verstappen - © ANP

Daniel Ricciardo: Max Verstappen heeft mij beter gemaakt

30 september 2016
Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat Max Verstappen hem beter heeft gemaakt. “Ik ben door zijn komst duidelijk beter gaan presteren”, zegt de Australische teamgenoot van de Nederlander.

Ricciardo schrok wel even toen de jonge Nederlander eerder dit seizoen zijn eerste race voor Red Bull meteen won. Verstappen, die net was overgekomen van Toro Rosso, won prompt in Barcelona de GP van Spanje.

“Al in de eerste training zag ik hem tot het uiterste gaan. Ik dacht dat ik het wel aardig deed, maar toen Max kwam wist ik beter. Ik heb echt een stap extra moeten zetten”, aldus Ricciardo op de website van de Formule 1.

Ricciardo liet zich aanvankelijk aftroeven door Verstappen en eindigde een aantal races achter de Limburger, maar de laatste vier races zit hij steeds voor zijn teamgenoot. De vorige race, in Singapore, was hij zelfs heel dicht bij de overwinning.

“Ik ben teamgenoot geweest van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en wist toen ook dat ik het beter moest doen dan hem om mijn carrière in de Formule 1 veilig te stellen. Nu is het de grote uitdaging het beter te doen dan Max en daarvoor heb ik heel wat extra werk moeten verzetten.” (FOX Sports/ANP)