Arjen Robben ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal voor de aankomende WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk.

Mogelijk sluit de aanvaller van Bayern München na dit weekend toch aan bij Oranje. Robben is net terug van een dijbeenblessure. Vorige week speelde hij voor het eerst weer bij z'n club.

Mogelijk voegt Danny Blind de Groninger toch nog toe aan de selectie. "Dat is afhankelijk van wat er dit weekeinde gebeurt", doelde de bondscoach op de wedstrijd van Bayern tegen 1. FC Köln.

"Arjen wil zelf heel graag, maar we hebben ook rekening te houden met de club", zei Blind op de persconferentie. "We zullen overleggen met Arjen en de club of het haalbaar is dat we hem erbij halen."

Ancelotti
Carlo Ancelotti zei vrijdag op zijn persconferentie dat Robben waarschijnlijk in de basis staat tegen 1. FC Köln. "Hij oogt met de dag fitter. Ik denk dat hij morgen vanaf het begin kan spelen", zei de trainer van Bayern München.

Vlaar en Hendrix
Ron Vlaar (AZ) en Jorrit Hendrix (PSV) zitten niet bij de selectie. Beiden liepen deze week in de Europese wedstrijden een blessure op. Jordy Clasie (Southampton) en Stefan de Vrij (Lazio Roma) keren terug in de groep van Blind.

Op 7 oktober speelt Oranje in De Kuip tegen Wit-Rusland, drie dagen later is Frankrijk de tegenstander in Amsterdam. (FOX Sports)

Definitieve selectie: 
Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Maarten Stekelenburg. Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Rick Karsdorp, Terence Kongolo, Daley Blind, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Jetro Willems. Jordy Clasie, Davy Klaassen, Davy Pröpper, Wesley Sneijder, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum. Steven Berghuis, Bas Dost, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Luciano Narsingh, Quincy Promes.

Gerelateerd